SNACK JE FIT: DUTCH WEED BURGER

Leeuwarden is sinds 11 november weer een healthy hotspot rijker. Waar Marrit en ik eigenlijk niet konden kiezen uit hun assortiment brownies, soepjes en burgers kozen we gister bij Dr. Plant voor de absolute bestseller: The Dutch Weed Burger.

Dat zeewier (kombu) ook wel érg lekker smaakt in een vegan burger is al een paar jaar geen geheim meer, maar dat je deze burger nu midden in hartje centrum Leeuwarden scoort mét een groen broodje plus héél veel veggies maakt ons wel heel erg happy. Hoe ziet dit broodje eruit? Simpel, eigenaresse Esther vertelt het aan de hand van deze foto:

Marrit en ik vinden de burger (en eigenlijk alle andere burgers op de menukaart van Dr. Plant) een enorme aanrader voor wanneer je toch gezond wilt ‘cheaten’. Want zeewier is niet alleen ontzettend lekker; het is ook veelzijdig én het heeft een medicinale werking. Ook heeft de chlorella (spirulina) in het broodje verschillende gezondheidsvoordelen, welke hier zijn terug te vinden:

Het mooie aan de gerechten bij Dr. Plant is dat alle gerechtjes home-made maatwerk zijn en dat de medewerkers continue bezig zijn met het bedenken van nieuwe creaties. Het gehele assortiment bestaat uit producten zonder dierlijke toevoeging, maar zijn uitermate geschikt voor de carnivoren onder ons door de goede smaak. De gerechten van Dr. Plant zijn gezond, gezellig (oh hello junkfood) en goed voor mens, dier en milieu.

Het broodje is zeker voldoende als lunch, en in combinatie met één van de lekkere soepjes op de menukaart ook zeker geschikt als avondmaaltijd.

Fotocredits: Dr. Plant

Persoonlijk plusje? Eindelijk veganistisch avondeten afhalen in Leeuwarden 😉

Zelf benieuwd naar de burger? Dr. Plant zit op Willemskade 60-B en is eigenlijk niet te missen vanaf het Zaailand of het CS. Bezoek hier hun FaceBook pagina voor meer informatie 🙂

Liefs Farah,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *