About us


Four Diaries

Een snel veranderde wereld vraagt om eigenzinnigheid. Four Diaries is het online platform van vier jonge, ondernemende meiden. Waar we allemaal heel erg verschillend zijn, hebben we één hele grote overeenkomst: onze roots liggen in Friesland. Deze ‘Friese nuchterheid’ heeft ons alle vier overal ter wereld gebracht op ieders eigen manier.

Precies daarover gaan onze blogs, filmpjes en fotoreeksen. Dit doen we door onze handen uit de mouwen te steken, anders te zijn dan anderen en groots te durven dromen. Daarnaast delen wij ons dagelijkse leven, portfolio’s,  succesverhalen, misstappen, hotspots & agenda’s in onze omgeving en héél erg veel funfacts.

Wie zijn wij?

img
Marrit Nicolai

27 jaar

img
Charlotte Horneman

26 jaar

img
Farah Qureshi

24 jaar

img
Nadine de Jong

29 jaar


Marrit Nicolai, 27

Wat begon als een drang om te bewegen is uitgepakt tot een wereldtour van niemand minder dan Armin van Buuren. Ooit als tiener gestart aan de dansacademie, na drie jaar gestopt om crossmediale communicatie te gaan studeren en dan uiteindelijk belanden in zo’n twintig verschillende landen.

Van San Fransisco tot Sydney, vijf sterren hotels tot de gekste VIP feestjes. Been there, done that. Dit traject is voor mij van grote waarde, omdat ik tijdens deze wereldtour oude patronen heb doorbroken en daardoor keuzes maak vanuit het hier en nu. Afgelopen jaar voelt als een groot geschenk, een wereldtournee met Armin en de jubileumshow in de Amsterdam Arena: beter dan dat lukt je bijna niet als danseres. Althans niet voor mij en waar een deur dicht gaat, gaat altijd een nieuwe open.

De volgende stap in mijn carrière is televisie. Televisie biedt een enorm platform en dat wil ik graag positief gebruiken. Het najagen van een hoger doel is een krachtig middel om jonge mensen te inspireren. Ik heb enorm de behoefte naar werk met een duidelijke betekenis en waarmee ik mijn stempel achter laat voor de toekomst.

Doormiddel van deze blog kan ik een eigen productie tak creëren met eigen video formats voor internet, zelfontplooiing, voeding en bijvoorbeeld ondernemende vrouwen. Op deze manier komen mijn tv ambities en affiniteit met sport en gezondheid mooi bij elkaar.

Three times me: verslaafd aan açaí bowls, draagt altijd hakken maar bezit nogal wat mannenlogica en kan de lange monologen van House of Cards niet uitstaan.

Charlotte Horneman, 26

Geboren in Groningen, opgegroeid in het prachtige Friesland en momenteel woonachtig in Amsterdam. Door mijn studies Mode & Commercie en Small Business en Retail Management ben ik vaak heen en weer verhuisd tussen het platteland en de Randstad. Zo heb ik stages mogen lopen bij onder meer Glamour Magazine, JAMJAM PR en Mimi et Toi. Dit laatste bedrijf is een sieraden- en tassenlabel uit Amsterdam waar ik na vijf jaar nog steeds nauw bij betrokken ben. Naast Mimi et Toi werk ik fulltime voor MBCF, een corporate finance boutique in Ouderkerk aan de Amstel. Mode en finance, twee totaal verschillende maar erg leerzame werelden. Voor mij is dit dé perfecte balans en krijg ik alle mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen en ontdekken waar mijn talenten liggen.

In mijn vrije tijd ben ik bezig als freelance fotograaf onder de naam Connect To Create. De focus ligt op het vastleggen van momenten, mensen en natuur in een minimalistische stijl. Mijn liefde voor het minimalistische is ontstaan nadat ik een half jaar Branding & Marketing Management heb gestudeerd aan VIA Design in Denemarken. De Deense manier van Slow Living inspireert mij enorm. De eenvoud, kwaliteit boven kwantiteit, tevreden zijn met weinig en echt tijd voor elkaar nemen, zeker in dit digitale tijdperk. Schoonheid zien in de kleine en dagelijkse dingen. Zo kan ik ontzettend gelukkig worden van een mooi magazine (absolute favorieten zijn Kinfolk en Cereal Magazine) in combinatie met een goed kop koffie of slenteren door de stad en nieuwe koffietentjes ontdekken. Deze geluksmomentjes probeer ik te vertalen naar beeld, want voor mij zegt dit zoveel meer dan woorden. Via dit online platform wil ik mijn ‘geluksmomenten’ met jullie te delen en inspireren.

Three times me: nagellak addict (maar dan ook echt), kan geen dag zonder Spotify (heerlijk voor in de metro of op de fiets door Amsterdam) en heeft een zwak voor Scandinavië.

Farah Qureshi, 24

Op mijn 18e besloot ik het platteland te verruilen voor een studio in Amsterdam-West. Daarna ging alles in sneltreinvaart. Een half jaar in de Verenigde Staten, een minor in Zuid Frankrijk en gedeelte van mijn studie in de Tweede Kamer kon ik voor mijn 22e afstrepen.

Inmiddels twee HBO diploma’s verder, heb ik mijn passie gevonden in online marketing en branding. Daarnaast ben ik freelance werkzaam als zakelijk vertaler Engels, content schrijver en af en toe klus ik bij als model. Door deze combinatie van jobs zie ik nog steeds erg veel van de wereld en doe ik verschillende opdrachten in binnen- en buitenland.

Three times me: Gek op koken en dieren (niet in combinatie),  reporter-in-spé & not crazy, just from the future


Nadine de Jong, 29

Als oudste van de vier bracht de studie mij als eerste richting Amsterdam. Ik ben opgegroeid in Lemmer maar vanaf kleins af aan al niet wereldvreemd. Met een papa wonend in Duitsland heb ik een voorliefde voor de Duitse taal en cultuur. Ik hou enorm van reizen en elke trip die ik maak veranderd mijn leven in positieve zin. Er is geen fijner gevoel dan dat ik weer op avontuur mag. Misschien komt daar mijn grote affiniteit voor evenementen vandaan, ik word er super enthousiast, creatief en gemotiveerd van. Zoveel nieuwe culturen, andere mensen en ervaringen bijeen. Momenteel werk ik op een kantoor, maar mijn voorliefde gaat uit als productie manager. Ik werk graag aan grote projecten en heb behalve een passie voor reizen, muziek en evenementen ook veel liefde voor beauty, lezen, films kijken en social media.

Dit online platform geeft mij de mogelijkheid om weer als duizendpoot te fungeren. Nieuwe hotspots ontdekken, de agenda beheren, de video content bedenken en deze ter plekke te leiden.

Three times me: creatieve stuiterbal met een groot hart, coffee addict en kan geen dag zonder muziek